4-hour-work-week-lifestyle

Verdien meer geld in minder tijd

Een werkweek van vier uur klinkt heel onhaalbaar en onpraktisch maar Timothy Ferris laat in zijn boek the four hour workweek zien dat het praktisch mogelijk is om heel wat uren per week vrij te maken en toch meer geld te verdienen.

Verdien meer geld in minder tijd: Werk niet om te werken.

Belangrijkste regel is: werk niet om te werken, beschouw werk als middel om doelen die je jezelf hebt gesteld te vervullen. Een groot gedeelte van het boek gaat dan ook over hoe je kunt bepalen wat jij graag wil doen in je leven en hoe je meer geld verdient door minder uren te werken, nu en niet pas tijdens je pensioen.

Meer geld verdienen met minder uren werk kan echt!

Waarom zou je wachten met doen wat je graag wilt totdat je 65 bent? Weet je wel zeker dat je die tijd hebt? Dus of je nu graag een zes maanden lange reis naar verre landen wilt maken, een cursus gitaar spelen wilt volgen of een nieuwe taal wil leren: het kan als je je werk zo inricht dat je mobiel bent (niet aan kantoor gebonden) en genoeg geld verdient om die doelen waar te kunnen maken.

Hoe kun je meer geld verdienen in minder tijd?

Ferris geeft praktische tips voor het het vaststellen van je doelen (Define), het elimineren van overbodige handelingen en werk (Eliminate), het automatiseren van dingen die je vaak en veel doet (Automate) en het losmaken van een vaste werkplek zodat je kunt doen wat je graag wilt (Liberate). The 4-hour workweek bevat veel url’s naar websites die je in deze inspirerende levenswijze kunnen ondersteunen.

Leuk en praktisch boek, geschreven door een zeer inspirerend persoon: Timothy Ferriss. Het boek is erg “amerikaans”: living the american dream, groot denken, alles is maakbaar etc. Als je je daar niet aan stoort dan staan er gelukkig ook veel nuttige, direct toepasbare tips in om meer geld te verdienen in minder tijd. Door middel van opdrachten aan het eind van ieder hoofdstuk stel je je dromen en doelen vast en vergroot je je persoonlijke en professionele efficiëntie en effectiviteit waardoor je minder tijd verspilt aan onbelangrijke dingen en uiteindelijk een inkomen genereert zonder veel uren te werken.

Naast praktische tips waarvan je een aantal direct kunt toepassen zonder je leefstijl om te gooien gaat het boek -dat wegleest als een spannende schelmenroman- vooral over dat je je dromen kunt laten uitkomen, niets te vrezen hebt en dat het leven te kort is om te wachten tot je pensioen. Koop nu dit boek.

4-Hour-Work-Week-Book-tim-Ferris

Over de auteur: Timothy Ferriss (1978) is gastdocent aan Princeton University en runt een multinational – terwijl hij voornamelijk op reis is. Hij spreekt zes talen, is wereldrecordhouder tangodansen en nationaal kampioen Chinees kickboxen.

Delen..
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone